Home Uncategorized Studimi i fundit që na la të gjithëve pa fjalë : Disa...

Studimi i fundit që na la të gjithëve pa fjalë : Disa njerëz nuk i prek fare Koronavirusi, ja ku qëndron i gjithë sekreti i tyre

536

Një studim i fundit tregon se ftohja e zakonshme mund ta përgatisë trupin e një personi për të lu ftuar koronavirusin me sukses. Ky eshte një zbulim që ndihmon të shpjegohet arsyeja përse njerëzit kanë përgjigje kaq të ndryshme ndaj koronavirusit dhe mund të japin të dhëna qe ai mos ti inf ektoje.

Shkencëtarët dyshuan se kjo memorje e imunitetit ishte e lidhur me ata njerëz që kishin lu ftuar më parë ftohjen e zakonshme. Një studim i botuar të martën në revistën Science përshkruan se si studiuesit nga Instituti La Jolla për Imunologji kërkuan të gjenin prova që mbështesin këtë teori.

Ata analizuan mos. trat e gja kut të marra nga lëndë të shëndetshme të mbledhura para pand emisë dhe ekzaminuan qelizat T në ato mos. tra.

Qelizat T ose qelizat e bardha të gja kut, janë pjesa kryesore e sistemit imunitar të trupit, që prodhojnë antitrupa për të shkat. ërruar qelizat e infe ktuara.

Studiuesit thonë se qelizat T mbajnë mend inf eksionet e shkuara për dekada pasi një person ka pasur një sëm. undje të caktuar. Në mos. trat që ata analizuan, gjetën prova të qelizave T të trajnuara për të lu ftuar vir uset që lidhen me ftohjen e zakonshme.

Ata gjithashtu u befasuan kur panë që shumë nga qelizat T në mos. tër gjithashtu njohën koronavirusin pa qenë të ekspozuara ndonjëherë drejtpërdrejt ndaj tij.

Ata sugjerojnë se kjo ka të ngjarë të nxitet nga ngjashmëri të forta mes koronavirusit të ri dhe viruseve të lidhura me të ftohtit.

Studiuesit thonë se kjo mund t’u japë disa pacientëve një fillim të mirë në lu ftimin e koronavirusit, duke i ndihmuar ata të ndërtojnë një reagim më të fortë imunitar. Kjo mund të shpjegojë arsyen përse disa njerëz marrin virusin dhe kanë pak ose aspak shenja, ose nuk e marrin virusin fare.

Ata thonë se ka ende shumë të panjohura për mënyrën se si funksionon kjo memorje e imunitetit. Shkencëtarët thonë se kjo duhet të vihet në qendër të studimeve të ardhshme mbi përgjigjet e antitrupave dhe zhvillimin e vaksinave

Previous articleKa 20 vite pa burrin/ Valbona Memën e pyetën pse s’je martuar: këngëtarja përlot me përgjigjen e saj
Next articleE T’merrshme cfarë i ndodh fëmijes në sy të Nënës, do mbeteni pa fjalë ! VIDEO