Home Uncategorized Tani e mësuam, nuk e kemi ditur më parë : Speci Dje/gës...

Tani e mësuam, nuk e kemi ditur më parë : Speci Dje/gës na mbron neve nga një sëm/undje tepër e rrez

171

Të përdorësh zakonisht specin dje. gës në kuzhinë (rreth 4 herë në javë) redukton rrez. ikun e vde. kjes nga Inf. arkti me 40% dhe nga hemorragjia cerebrale më shumë se 60%.

Ndër të tjera përdorimi i zakonshëm i specit djegës redukton me 23% rrez. ikun e vde. kjes nga çfarë do lloj shkaku. Lajmi vjen nga një studim i publikuar .

Në këtë kërkim shkencor kanë marrë pjesë edhe një staf i Institutit Superior të Shëndetit italian, Universiteti i Insubrias në Varese dhe Cardiocentro Mediterraneo e Napolit.

Studimi është bazuar në kontrollet ushqimore të bëra tek rreth 22.811 personave, ku shëndeti i tyre është monitoruar për një periudhë mesatare 8 vjeçare.

Ekspertët kanë parë që përdorimi 4 herë në javë ose më shumë i specit dje. gës redukton me 23% rrez. ikun kompleks të vde. kjes, 40% redukton vd. ekjen nga Inf. arkti, si dhe redukton hemorragjitë celebrale.Aspekti më interesant- ka thënë drejtuesja e këtij kërkimi Marialaura Bonaccio, epidemiologe e Neuromed –është që mbrojtja e siguruar nga speci dje. gës është i pavarur nga tipi i dietës së miratuar në tërësi. Efekti mbrojtës i specit dje. gës është i njëjtë për të gjitha llojet e dietës që ju zgjidhni të përdorni.

Do të duhen studime të reja, shtojnë studiuesit, për të zbuluar mënyrën (mekanizmin biokimik) nëpërmjet të cilit speci dje. gës dhe të tjera bime të tjera të ngjashme me të, të përdorura në kuzhinë, ushtrojnë këto efekte mbrojtëse,

Previous articleNdodh hat aja te Astiri :Burri i dës hpëruar: Fal lxhoret më tër buan gruan, me një shikim më…(VIDEO)
Next articleRikthehet dielli ? Ja se si do te jene temperaturat gjate diteve te fundit te Tetorit