Home Uncategorized Të zhytur në borxhe, fëmijët me lot në sy: Shesim kërminj për...

Të zhytur në borxhe, fëmijët me lot në sy: Shesim kërminj për të mbajtur shpirtin gjallë

42

Një familje me 4 anëtarë në Prrenjas është zhy tur në bo rxhe për shkak të vë sh tir ës ive që u ka sjellë jeta.

Një familje me 4 anëtarë në Prrenjas është zhy tur në bo rxhe për shkak të vë sh tir ës ive që u ka sjellë jeta.

Kryefamiljari ndërroi jetë nga një at ak k ardi ak, ndërsa gruaja Sel vio na me tre fëmijët, Kr istina, 14 vjeçe, Elis abeta, 12 vjeçe dhe Kl ajdi, 8 vjeç kanë mbetur me dorë në zemër pasi fri kës ohe n se do u she mbin shtëpinë.

Eli zab eta ka rrëfyer se mbetën në varfëri ek strem e pas humbjes së babait, i cili punonte em igr ant në Gr eq i.

Duke folu për emisionin “Shqiptarët për Shqiptarët”, vajza me lot në sy shprehet: “Nuk e prisja që të më vd ist e. Ai ishte yll njeri për mua. Nuk e imagjinoja kurrë. Ishim duke bërë detyrat dhe kur erdhi babi na tha: “A i mbaruat të keqen babi”. Ne i thamë se i mbaruam. Ai ishte tek tavolina aty dhe u rrë zua. Ne thirrëm mamin. Mami eja se u rrë zua babi. Pastaj ne e dinim që i ishin bllo ku ar unazat. Por nuk e imagjinonim kurrë se do na vd is te babi”.

Falë ndihmës së komshinjve, ata mendojnë që të blejnë librat e shkollës dhe veshje për vitin e ardhshëm, ndërsa bukën e sigurojnë duke shituar kërminj ose lule.

“Rrogë nuk marrim. 45 mijë lekë marrim si asistencë. Mami thotë do laj dritat dhe ujin se na i pr es in dritat dhe ujin. S’kemi çfarë të bëjmë. Bor.xhin e kemi. Shtëpia me bor xhe. Nuk kemi ndonjë pension apo kemp, të paktën për shkollën, se na e la babi si amanet që të vazhdonin shkollën. E kemi parë kur vd.iq dhe e kemi akoma në sy.

Previous articleDado heroike kërcen para makinës për ti shpëtuar dy fëmijë për të cilët ajo po kujdesej
Next articleNjë nënë nga Arizona eshte tro.nditur kur ka pare femijen e saj ne kete…