Home Uncategorized Testi që duhet ta bëni të gjithë në shtëpi për të zbuluar...

Testi që duhet ta bëni të gjithë në shtëpi për të zbuluar nëse keni apo jo probleme me Tiroiden

130

Ju nevojiten vetëm Jodi dhe shkopthi për pastrim të veshëve!

Testi i jodit sipas G.P. Malakhovit, autor i njohur i librave për vetëshërim, është i dobishëm për të gjithë, posaçërisht për ata të cilët kanë probleme me gjëndrën tiroide, transmeton Telegrafi.

Në mbrëmje para se të flini gjumë merrni povidon-jod, i cili blihet në farmaci.

Njomeni në jod shkopthin për pastrim të veshit dhe vizatoni me jod në parallërën e dorës së majtë tri linja: të hollë, të mesme dhe të trashë.

Prisni që linjat të thahen në lëkurën tënde dhe shtrijuni të flini gjumë në krevat.

Në mëngjes shikoni dorën. Nëse është larguar vetëm linja më e hollë, do të thotë që te ju me jodin çdo gjë është në rregull.

Organizmi nëpërmjet lëkurës ka marrë aq jod sa ka pasur nevojë.

Nëse, pos linjës më të hollë,janë larguar edhe e mesmja dhe e trasha, do të thotë që nuk keni mjaftueshëm jod në organizëm dhe duhet t’i kushtoni kujdes gjendjes së organizmit tuaj.

Nëse janë zhdukur të tri linjat, do të thotë që keni mungesë të madhe jodi në organizëm dhe që ju është rrez ikuar posaçërisht gjëndra tiroide.

Kjo metodë është plotësisht e parrez ikshme, sepse organizmi nëpërmjet lëkurës merr vetëm aq jod sa i nevojitet

Previous articleNeqoftese e perdorni kete il’ac natyral me banane dhe te verdhe veze, floket tuaja do te rriten me “shpejtesine e eres”
Next articleNeqoftese deshironi qe rrobat tuaj te qendrojne gjithmone si te reja, mos e beni me kete ga bim