Home Uncategorized Ylli Merja : Ja se si të largoni fare lehtë një problem...

Ylli Merja : Ja se si të largoni fare lehtë një problem të madhë të stinës pa përdorur il’açe

80

Periudha në të cilën ndodhemi është favorizuese për vi rozat dhe përhapjen e bak tereve për shkak të temperaturave të stinës, por edhe të kontakteve të shtuara të fëmijëve në shkolla dhe kopshte.

Kujdes duhet bërë me higjenën dhe shmangien e ngrënies së ushqime të palara dhe me duar të ndotura, pasi aparati i gojës është më i ekspozuar ndaj këtyre faktorëve.

Specialisti i bimëve mjekësore, Ylli Merja vëren se në brendësi të organizmit ndodh irr itimi i zorrëve dhe jashtëq itjet janë të ujshme, shoqëruar jo pak herë edhe me gj ak.

Kapja në kohë bën që shërimi të jetë brenda pak orësh, ndërsa ndërlikimet zgjasin edhe me muaj nëse nuk arrihet të trajtohet në kohë.

“Duhet të shqetësohemi kur fëmija të japë shenjat e para të dia rresë dhe gurgullimat në zorrë si edhe kur del jashtë 2 herë brenda 2 orëve.”-thotë Merja i ftuar në emisionin “Vila 24”.

Merja sugjeron çajëra dhe disa ushqime të favorshme, duke përjashtuar qumështin dhe mishin derisa gjendja të normalizohet. Duke besuar tek qetësimi i shenjave, sugjeron propolis rigoni me pika dhe vezë të zier e ngjyer në rigon të thatë

Previous articleEksperti i njohur : Ky është sekreti që duhet të bëni të gjithë për të dalluar mjaltin nëse është apo jo cilësor
Next articleJo vetëm puthje në buzë, ja për çfarë i plotësoi Bleona dëshirën Çanit