Home Kuriozitete Zbulimi I Fundit, Ekspertët : Mësoni Se Cfarë Ndodh Me Tru pin...

Zbulimi I Fundit, Ekspertët : Mësoni Se Cfarë Ndodh Me Tru pin Tonë Vetëm 15 Minuta Pasi Kemi Pirë Kafen

123

Zbulimi i fundit, ekspertët : Mësoni se cfarë ndodh me trupin tonë vetëm 15 minuta pasi kemi pirë kafen.Kafeina është një nga stim uluesit më të përdorur në botë. Kafeina shpalos vlerat e saj 15-20 minuta pasi futet në organizëm.
Sipas të dhënave efektet e saj zgjasin zakonisht 8 deri në 14 orë në varësi të gjinisë, peshës, moshës.

Sipas ekspertëve, një sasi prej 250 mg kafeinë në ditë përmirëson përqendrimin, largon str esin dhe ul rrez. ikun e sëm. undjeve të zem’rës. Por kafeina ka një ndikim të fortë edhe në sistemin qendror ner’vor.Si ndikon kafeina tek sistemi qendror ne’rvor?Kafeina imiton një transmetues nervor që prodhohet gjatë ditës. Ajo vepron kun’dër përgatitjes së organizmin për të fjetur. Kafeina ndikon pikërisht tek receptorët e trurit dhe për p’asojë njeriu është energjik dhe aspak i përgjumur.A mund të kalojë njeriu në overd. ozë nga kafeina?Siç e thamë më lart, kafeina është stim ulues i fortë dhe përjetimi i mbid. ozës shoqërohet me shenja.

Previous articleBabai i blen vajzes nje makine te perdorur por habitet kur lexojne shenimin e fshehur ne sedilje e makines
Next articlePrindër, zgjohuni sa jeni akoma në kohë! Duhet ta lexoni patjetër