Tashmë të gjithë e dimë se sa i dobishëm është limoni për shëndetin tonë, dhe veçanërisht për forcimin e sistemit imunitar, dhe a e dini se lëvozhga e limonit është po aq e dobishme? Ja se si mund të përdoret gjithçka:
1. Largon aromat e pakëndshme – Lëkura e limonit thith të gjitha aromat e pakëndshme. Mund ta vendosni në fund të koshit të plehrave ose në atlete ose këpucë nëse keni problem me erën e keqe të këmbëve.

2. Pastroni mikrovalën – Vendosni një lëvozhgë limoni në një tas me ujë dhe më pas në mikrovalë. Ndezni temperaturën më të lartë dhe ngrohni për rreth 5 minuta. Në këtë mënyrë do të zhduken bakteret si dhe aroma të pakëndshme që krijohen me përdorim të shpeshtë.

3. Largohuni nga milingonat – Limoni ka një aromë natyrale që i largon milingonat, kështu që do t’i largoni lehtësisht dhe pa dhimbje. Mjafton të vendosni lëkurën e limonit në vendet “problematike”.

4. Freskojeni frigoriferin ose lavastoviljen – Vendosni disa lëkura limoni në frigorifer, pjatalarëse ose furrë. Ata do të thithin aromat e pakëndshme dhe do t’i japin frigoriferit tuaj një erë të freskët dhe të këndshme.

5. Pastrimi i lëkurës – Pastrojeni fytyrën me lëvozhgë limoni nëse keni problem me aknet ose lëkurë të yndyrshme. Në këtë mënyrë do të rregulloni sekretimin e sebumit, por edhe do të zvogëloni njollat ​​dhe do të barazoni ngjyrën e lëkurës.
6. Zbardhja e dhëmbëve – Përmbajtja e acidit në lëkurën e limonit mund t’ju ndihmojë të eliminoni njollat ​​në dhëmbët tuaj. Fërkoni dhëmbët me pjesën e brendshme dhe të bardhë të lëvozhgës së limonit për disa minuta. Më pas shpëlajeni me ujë të vakët. Përsëriteni trajtimin herë pas here.