Te rritesh mire nje femije do te thote qe prinderit:

Te mos e ushqejne me zorr dhe vend e pa vend.
Te mos e shohin se eshte bere pis, por qe eshte kenaqur duke luajtur e eksploruar.
Te mos tremben kur luan me uje apo ne shi, por jo ta harrojne pasi jane te zene me smartphon-et
Te mos kene frike se ftohet dhe, per te qene prinderit te qete, e veshin trashe.
Te mos e puthni pa e pyetur.
Te mos dallojne ato qe nuk ben.
Te mos lejojne te tjeret ta prekin pa leje apo kur nuk do femija.
Te mos lejonje ta pyesin se ke ka xhan.
Prinderit ta prezantoje te te panjohurit per femijen dhe jo ti thote “s’ke turp” kur femija heziton te pergjigjet.
Te mos i thuhet “ste kam xhan” apo “me turperove” apo “femije i keq”.
Te mos e etiketojne simbas nje shenje fizike apo “frikacak”.
Te mos e krahasojne me femije te tjere.
Ti flitet me ze te qete, pa inat, merzi e bezdi edhe kur ben gabim.
Dhe ajo qe eshte me e shpeshta dhe me e renda, prinder mos i genjeni femijet. Lira Gjika