Njerëzit në Mesjetë mendonin se qepët ishin shumë të rëndësishme. Në atë kohë mund t’i përdornit për të paguar qiranë tuaj! Mos llogarisni që zyra juaj e qirasë të pranojë qepët si pagesë në ditët e sotme. Por ajo që mund të bëni për të përfituar prej tyre, është t’i vendosni pranë shtratit tuaj gjatë natës.

Ekziston një truk i vjetër që nga vitet 1500, se prerja e një qepe në katërsh dhe vendosja e saj pranë shtratit do të ndihmojë në lehtësimin e kollës. Madje thonë se mund të parandalojë ftohjen dhe gripin! Një mjek në fillim të viteve 1900 ua rekomandoi atë pacientëve të tij dhe ata të gjithë qëndruan të shëndetshëm ndërsa njerëzit e tjerë në zonë u sëmurën!

Ideja vjen nga vetitë antibakteriale të qepës që supozohet se thithin ajrin e ndotur. Shkenca nuk e mbështet atë këto ditë, por ka shumë gjëra të tjera që mund të bëni me një qepë në dhomën e gjumit!