Kryeminsitri i Shqipërisë, Edi Rama ka dhënë lajmin e mirë për mbi 8 mijë gra kryefamiljare që kanë 3 ose më shumë fëmijë.

Përmes një postimi në Facebook, Rama ka bërë me dije se të gjitha gratë kryefamiljare që kanë 3 ose më shumë fëmijë deri në moshën 18-vjeç do të përfitojnë nga programet e mbrojtjes sociale.

“Mbi 8 mijë gra kryefamiljare, me tre apo më shumë fëmijë të moshës deri në 18 vjeç do të përfitojnë nga programet e mbrojtjes sociale”, shkruan kreu i qeverisë.

Kujtojmë se dhe në deklaratat e mëparshme të tij sa i takon projektbuxhetit për vitin që vjen, Rama ka theksuar se në fokus do jetë përkujdesja sociale, që nga pensionistët e deri te bonusi i bebeve.

Qeveria në projektbuxhetin e parashikuar synon realizimin e pagës së administratës mesatarisht deri në 900 euro ndërsa shpenzimet publike parashikohen mbi 7 miliardë euro.