Ditë të nxehta dhe ju keni në makinë këtë. A e keni ditur?

Shumica e të gjitha automjeteve kanë një buton riqarkullimi me komandat AC në makinat e tyre. Por shumë prej nesh nuk janë të sigurt se kur ta përdorin atë.

Epo, përgjigja e lehtë është ta përdorni në verë dhe ta fikni në dimër.

Butoni i riqarkullimit thjesht merr ajrin nga brenda makinës dhe e riqarkullon atë në kabinë në vend që të tërheqë ajrin e pastër nga jashtë. Në ditët si sot kur jashtë është jashtëzakonisht e nxehtë, nëse nuk e riqarkulloni ajrin më të freskët në kabinë, sistemi juaj AC po tërheq ajrin e nxehtë nga jashtë dhe po përpiqet ta ftohet. Përdorimi i funksionit të riqarkullimit do ta bëjë makinën tuaj më të freskët dhe do të zvogëlojë konsumimin e sistemit tuaj AC.

– Shënim anësor, nëse makina juaj është pjekur në diell, është më mirë të rrokullisni dritaret dhe të fikni riciklimin për minutën e parë ose më shumë për të hequr qafe ajrin super të nxehtë brenda makinës përpara se të ndizni riciklimin.

Gjithashtu, sa herë që jeni të bllokuar në trafik (verë apo dimër) sigurohuni që të përdorni ricirkulimin. Nëse jeni duke tërhequr ajrin nga jashtë, atëherë po tërhiqni të gjithë ndotësit dhe monoksidin e karbonit nga i gjithë trafiku. Studimet tregojnë se riqarkullimi i AC tuaj mund të zvogëlojë ndotësit që hyjnë në automjetin tuaj me 20% kur ngecni në trafik!