Mishi i pulës është një nga mishrat më të njohur, arsyeja është shija e butë pa aromë të fortë, por edhe çmimi, i cili është më i përballueshëm se ai i vicit pershembull.

Veçoria shtesë është se ky mish është i pasur me lëndë ushqyese të ndryshme, të dobishme për shëndetin e organizmit.

Megjithatë, jo të gjitha pjesët e pulës konsiderohen të mira për trupin e njeriut, sipas një studimi të fundit kinez.

Falë përvojës së kuzhinierëve të shumtë që ua përcollën përvojën e gatimit tek ekspertët, si dhe njohurive të teknologëve, u zbulua se cilat pjesë të pulës nuk duhen konsumuar sepse janë të dëmshme për shëndetin.

Pra, kur hani mish pule, është më mirë të mos konsumoni lëkurën, e cila përbëhet tërësisht nga yndyra dhe, përveç kësaj, mund të përmbajë një numër të mëdha bak teresh.

Rekomandohet gjithashtu që të mos hani mushkëritë, sepse edhe trajtimi termik në temperaturë të lartë nuk është në gjendje të largojë plotësisht të gjithë paraz itët prej tyre.

Ekspertët kinezë këshilluan gjithashtu që të mos përdoret koka, krahët dhe qafa, sepse në këto pjesë të pulës grumbullohen të gjitha substancat e dëmshme që kafsha ha gjatë jetës së saj, dhe krahët dhe qafën i inj ektohen hor mo net, sepse mishi i pulës nuk është me origjinë organike, raportojnë studimet e kryera në Kinë.

Sasia e lartë e proteinave që përmban mishi i bardhë ndihmon trupin të ndërtojë muskuj, ndërsa përmbajtja e tij jashtëza konisht e ulët kalori e bën atë ushqimin perfekt për regjimet dietike./albeu